Lowrance_logo_CMYK100-90-0-0VHF Radiostanice

 

Link 5 VHF

lowrance-link5-vhf

Lowrance kao vodeći brend u pomorskoj elektronici od 1957, danas je objavio izlazak na tržište novog Lowrance Link-5 VHF radia sa fiksnim nosačem, izlazne snage 25W za DSC (Digital Selective calling) pozive. Kombinirajući najnoviju VHF funkcionalnost i visoku kvalitetu izrade, Link-5 je savršen za kupce koji žele odlične performanse po vrlo prihvatljivoj cijeni.

Ovaj novi VHF radio klase D sukladan je propisima za globalnu upotrebu i pruža performanse zavidne kvalitete i mnoge mogućnosti po vrlo prihvatljivoj cijeni. Na mikrofonu se nalazi 6 brzih tipki koje omogućavaju jednostavan i pouzdan rad uređaja, plus ugrađeni zvučnik koji daje čisti zvuk koji se jasno čuje – čak i sa pozadinskom bukom koja je tipična za rad sa VHF sustavima. Ručica je također obložena gumenim slojem koji omogućava čvrsto držanje.

Dizajniran za jednostavan rad sa DSC pozivima, što je ključno kada je sigurnost u pitanju, Link-5 radio ima intuitivan i efikasan kružni potenciometar za jednostavnu promjenu kanala, navigiranje kroz razne izbornike i podešavanje kontrole.

GPS podaci sa zemljopisnom širinom/dužinom jasno su prikazani na LCD ekranu veličine 2,6 x 4,6 cm sa podesivim pozadinskim osvijetljenjem. Pružanjem svih Međunarodnih pomorskih kanala, sustav omogućava jednostavan pristup DSC funkcijama. Lowrance Link-5 ima ekstra veliku tipku za 16 kanal, i posebne tipke za glasnoću, squelch, vrijeme, mogućnost odabira Dual i TriWatch modela rada, funkciju za lokalni i udaljeni rad, i tri kanal koje mogu odabrati korisnici.

Link-5 pomorski VHF radio ima vrlo čvrsto vodootporno kućište dizajnirano da nadopuni stil i boju novih Lowrance HDS Gen2 multifunkcijskih ekrana.

Opremljen sa funkcijom očuvanja memorije, radio sprema do 10 poziva u pomoć i 20 pojedinačnih DSC poziva. DSC kontrolne tipke uključuju (prioritetni) 16/9, 3CH/+/- za brzu promjenu kanala, CALL, EXIT, SCAN i MENU. Dodatne mogućnosti sustava uključuju kružnu kontrolu glasnoće sa mogućnošću gašenja/paljenja, 20 mjesta za spremanje korisnika sa MMSI brojevima, vremenske kanale sa zvukom uzbune od 1050 Hz i drugim prijemnikom za Kanal 70.

Nudeći odabir 25/1 Wata snage odašiljanja i NMEA0183 kompatibilnost, Link-5 uključuje kit za montažu u panel, žice za 4-watne vanjske zvučnike i opciju dodavanja inox/plastičnog nosača za 2,4m i 1m antene od fiberglasa.