Lowrance_logo_CMYK100-90-0-0Broadband Radari

 

paddedimage10241024-lowrance-4g-broadband-radar2Zahvaljujući novitetima u tehnologiji kontinuiranog frekvencijom moduliranog vala ( FMCW) nova generacija radara u potpunosti se razlikuje od prijašnjih.
Broadband 4G prvi je ”dome” radar na svijetu koji koristi Beam Sharpening ili tehnologiju izoštravanja zrake što je znatno poboljšalo rezoluciju azimuta- efektivna horizontalna širina zrake pruža vrhunsku detekciju i razlučivost meta. Time su postignute iste performanse koje ima i ”open array” radar od 3,5 stope.
U kombinaciji sa Simrad NSE i B&G Zeus uređajima novi radar ima mogućnost prikaza dva dosega zasebno na istom ekranu i to uz istovremeni prikaz objekata na 60 metara, ali i na 36 NM. Na svakom ekranu zasebno moguće je označavanje do 10 MARPA objekata što zajedno daje 20 odvojenih objekata koji se mogu pratiti istovremeno.
Broadband 4G označava revoluciju u radarskom sustavu i kraj standardnog magnetronskog radara.

ZAJEDNIČKE KARAKTERISTIKE 3G I 4G RADARA

1. BEZ KONKURENCIJE NA KRATKOM DOMETU Najbolje performanse tamo gdje je najpotrebnije ( nema main banga)

2. DETALJI BEZ SMETNJI Visoka razlučivost odvajanja zgusnutih meta, poboljšano odbijanje meta, automatski sidelobe suppresion

3. EKSTREMNO NISKO ZRAČENJE Sigurniji od bilo kojeg radara na tržištu ( emitira manje radijacije od mobilnog telefona) sto omogućava montažu bilo gdje na plovilu

4. TRENUTNO UKLJUČIVANJE Daje trenutnu sliku radara bez prethodnog zagrijavanja

5. MALA POTROŠNJA STRUJE Idealan za turističke brodove bilo koje veličine.

6. MODEL RADA SA VELIKOM BRZINOM Mogućnost odabira brzine okreta scannera od 36 okretaja u minuti. Olakšava prikaz malih i brzih meta za pojačanu sigurnost.

7. MARPA Duplo praćenje meta na svakoj podjeli ekrana ( 2x 10 meta)

8. DUAL GUARD ZONE Zaštita sa vise strana

10. BRZA INSTALACIJA Nema otvaranja scannera, nema podešavanja i nije potreban licencirani stručnjak za postavljanje.